Leter du etter raske, næringsrike og digge middager som er både enkle å lage og perfekte for en sunn livsstil? Middagsbowls er løsningen! Disse allsidige rettene kombinerer ferske råvarer, smakfulle ingredienser og gir deg energien du trenger gjennom dagen. I dette innlegget deler vi tre av våre favorittoppskrifter på middagsbowls som du enkelt kan lage på under 30 minutter. Alle rettene er justerbare etter din egen preferanse, så gjerne tilpass de ved å legge til/ta vekk visse ingredienser for å gjøre de ekstra smakfulle for deg!
Laksebowl med ris, grønnsaker og avokado – cottage cheese dressing
Ingredienser:
- Laks
- Ris
- Grønnsaker (her har vi brukt agurk, salat, spinat og reddiker)
- Avokado
- Cottage cheese
- Lime
Fremgangsmåte:
- Start med å lage dressingen. Ha to spiseskjer cottage cheese, en avokado og saften av en halv lime i en blender og blend til du har fått en jevn krem. Smak til med salt og pepper. PS: Denne dressingen er ypperlig til alle slags matretter samtidig som den er rik på protein og sunt fett!
- Kok ris og stek laksen, krydre med ønsket krydder. Kutt opp grønnsaker.
- Legg alt sammen i en skål, topp med ristede sesamfrø og nyt!
Tacobowl med spicy ris, kylling og grønnsaker
Ingredienser:
- Til kyllingen
- Kyllingfilet
- Crispy chicken – krydder
- Ris
- Løk
- Spisskummin
- Koriander
- Tørket chili
- Kyllingfond
- Grønnsaker (her har vi brukt, salat, agurk, tomat og paprika)
- Ost
Fremgangsmåte:
- Start med risen. I en kjele har du litt olje og oppkuttet løk som du freser sammen med krydderet. Fres så risen raskt i samme kjele før du har i kyllingfond som er blandet ut i vannet. La det koke på lav varme i ca 20-25 minutter, eller til risen er myk.
- I mellomtiden kutt opp kylling som du har i en bolle med litt olje og crispy chicken krydderet. Spre så bitene ut på et bakebrett og stek i ovnen på 225 grader i ca 15-20 minutter.
- Legg så risen, kyllingen, og oppkuttet grønnsaker i en skål og topp med ost for litt ekstra proteiner!
Kyllingbowl med bulgur og grønnsaker
Ingredienser:
- Kyllingfilet
- Bulgur
- Kyllingfond
- Grønnsaker (her har vi brukt salat, agurk, paprika og tomat)
Fremgangsmåte:
- Start med å koke ønsket mengde bulgur med kyllingfond blandet ut i vann for ekstra smak. I mellomtiden kutt opp kyllingen og stek den i en panne med litt olje og ønsket krydder.
- Når bulguren er ferdig kokt og kyllingen stekt, legg det i en skål med oppkuttede grønnsaker og nyt.
Disse tre middagsbowl-oppskriftene viser hvor enkelt det kan være å lage næringsrike og smakfulle måltider på kort tid. Ved å eksperimentere med ingrediensene kan du lage din egen vri, tilpasset dine smakspreferanser og ernæringsbehov. Prøv dem ut og gjør hverdagen litt enklere og sunnere – én bowl om gangen!